Wat is stamceltherapie?

Stamceltherapie herstelt het kraakbeen van versleten gewrichten. Door het inbrengen van uw eigen stamcellen heeft u geen nieuw gewricht nodig. En dus geen operatie. Uw eigen kraakbeen herstelt namelijk het versleten gewricht. In de Verenigde  Staten (VS) wordt stamceltherapie al jaren toegepast, met opzienbarende resultaten. Orthoklinika is de eerste polikliniek voor stamceltherapie in Nederland. Wat is artrose?

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Wat zijn stamcellen?

Iedereen heeft stamcellen. Stamcellen kunnen zich ontwikkelen tot bot, kraakbeen, spierweefsel of pezen. Stamcellen merken namelijk direct dat er andere cellen beschadigd zijn. Ze worden dan geprikkeld om hetzelfde soort cel te gaan maken. Stamcellen zijn zeer effectief in het verhelpen van slijtageproblemen van kraakbeen. U voelt niet alleen verbetering. U ziet het succes ook op röntgenbeeld. Er is geen kans op afstoting omdat alleen uw eigen stamcellen worden gebruikt.

Is stamceltherapie gevaarlijk?

Nee, helemaal niet zelfs. Aan stamceltherapie zijn geen risico’s verbonden. Er treedt altijd een verbetering op, zelfs in een vergevorderd stadium van de slijtage.

Voor wie is stamceltherapie geschikt?

Iedereen met last van een versleten gewricht (artrose) kan zich laten behandelen met stamceltherapie. Leeftijd maakt voor stamceltherapie namelijk niet uit. Stamceltherapie is een duurzaam alternatief voor het wegnemen van slijtageproblemen. Duurzaam omdat uw eigen kraakbeen weer kan aangroeien, zelfs als u al op leeftijd bent. U geneest uzelf. Dankzij stamceltherapie kunt u het moment van een kunstgewricht voor u uitschuiven. Misschien blijkt een kunstgewricht dan niet eens meer nodig.

Wat kost stamceltherapie?

Stamceltherapie kost voor het gehele traject € 2.855, het intakegesprek kost €150. Orthoklinika is erkend door de Nederlandse Zorg Autoriteit. Een verwijzing is niet nodig. U wordt binnen drie weken geholpen, ook ’s avonds en op zaterdag.

Wie is dr. Herman de Boer?

Dr. Herman de Boer (1952) is orthopedisch chirurg en promoveerde op transplantatiechirurgie. Hij voerde in 1989 de eerste meniscustransplantatie in Nederland uit. Dr. Herman de Boer volgde een expertopleiding in de befaamde Mayo Clinic en aan de universiteit van Colorado in de VS. Deze expertise past hij nu als enige poliklinisch toe in Nederland. Meer informatie